donderdag 6 december 2012

McGregor keert terug en SW battlefront III nieuws

Nu Disney het bedrijf van George Lucas heeft gekocht, komt er waarschijnlijk een vervolg op de Star Wars-reeks. Ewan McGregor wil in ieder geval meedoen met de nieuwe films.
'Ik denk het wel... ja, natuurlijk' antwoordt Ewan op de vraag van Digital Spy of hij wil terugkeren als Obi-Wan Kenobi. 'Als ze me nodig hebben, dan doe ik het graag.'

George Lucas gaf eerder aan volgende delen niet te regisseren. Wel heeft hij de scripts geschreven voor deel acht en negen.
Bron: Volkskrant, Nu.nl en AD
Free Radical: 'LucasArts maakte Star Wars: Battlefront III bewust kapot'
Ontwikkelaar Free Radical heeft Star Wars: Battlefront III niet af kunnen maken doordat uitgever LucasArts hen bewust kapot heeft gemaakt. Dat stelt David Doak, oprichter van de Britse studio, in een heftig en emotioneel gesprek met gamesite Eurogamer.
Free Radical moest in 2008 haar deuren noodgedwongen sluiten wegens financiĆ«le problemen. Het bedrijf werkte op dat moment aan Star Wars: Battlefront III, een nog steeds gewilde game onder zowel Star Wars- als gameliefhebbers.
De ontwikkeling van het derde deel verliep volgens Doak twee jaar zonder problemen, totdat uitgever LucasArts een nieuw bestuur kreeg die voor een andere koers koos. "Ik moest gesprekken hebben met psychopaten die ons kapot wilden maken. Tegelijkertijd moest ik het moraal van mijn team hoog houden", betreurt de oprichter.
Graeme Norgate, audio director van Free Radical, vult aan: "Ze hadden ons al zes maanden niet betaald en ze weigerden een mijlpaal goed te keuren, dus we gingen door totdat het geld op was." Volgens Doak was zijn baan van droom tot nachtmerrie veranderd.
Op het moment gaat het gerucht rond dat Spark Unlimited al geruime tijd bezig is met Star Wars: Battlefront III. Dat gerucht is nog niet bevestigd
De ambitie van de game lag volgends Ellis hoog. Zo was het mogelijk om een gevecht op de grond te starten, met schepen de ruimte in te gaan en die vervolgens koppelen aan een hoofdschip. Daarna kon je weer volop verdergaan met de gevechten. Gedurende het ontwikkelproces moest het team nieuwe ontwikkelingen bouwen en uitdagingen overwinnen, maar het was gelukt.
"We hadden een game die voor 99 procent af was en alleen nog wat bug fixing nodig had voor de lancering. Het zou onze meest succesvolle game worden, maar werd het geannuleerd vanwege financiƫle redenen," aldus Ellis.

Ellis is blij dat er onlangs beelden uitlekten van de game. Op die manier kon de wereld toch nog zien waaraan gewerkt is en dat zorgde voor enthousiaste reacties.
De werknemer van Free Radical ontkend dit alles en zegt dat de game nog maar op 75% zat. Het bedrijf zou de ontwikkeling van het spel voor zich uit hebben geschoven om meer geld te kunnen vragen aan LucasArts. De werknemer beweerd dan ook dat het volledige hun eigen schuld is dat de game nooit is afgekomen en dat het bedrijf zijn deuren heeft moeten sluiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten