donderdag 30 april 2015

Star Wars partner Toys and Posters niet in de problemen




Ook voor ons was het even schrikken toen er online een bericht verscheen dat er commentaar was op onze partner Toys and Posters, de Nederlandse Star Wars winkel.


De Democraten Gemeente Heumen (DGH) maakte zich zorgen over de Star Wars winkel. Het zou tegen de regels zijn om een winkel te hebben op het bedrijventerrein Sluisweg in Malden. Ze waren bang dat dit een oneerlijke concurrentie is ten opzichte van de detailhandels in het winkelcentrum, die hogere huren hebben. Hierom stelde zij schriftelijk vragen aan de gemeente.

De gemeente Heulmen antwoordde echter dat Toys and Posters geen detailhandel is en dus aan de voorwaarde van het bedrijventrein voldoet. Volgens eigenaar Axel Butter is zijn winkel online en heeft hij in het pand zijn voorraad staan. Wel is alles opgesteld als in een gewone winkel, maar dat is omdat klanten vaak de producten komen ophalen of voor aankoop persoonlijk willen bekijken.

"Daarom komen er soms mensen op bezoek. Maar dat gebeurt alleen op afspraak. Voor mij is dat ook handiger, want het is een bijbaan. Alleen op vrijdag ben ik altijd hier, om foto's te maken en aan de website te werken."

Wij hebben regelmatig contact met de eigenaar van Toys and Posters en weten dan ook dat hij zich netjes aan de regels houd. We zijn dan ook opgelucht en blij met het antwoord van de gemeente. Want het zou toch zonde zijn als de Nederlandse Star Wars winkel zijn magszijn moet sluiten. Al onze lezers krijgen trouwens nog altijd korting in de winkel/ webshop. De kortingscode vind je bij WIN/ ACTIE. Bekijk de webshop zeker eens.

Wij wensen Toys and Posters nog veel voorspoed. May the Force be with them, always!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten