donderdag 28 mei 2015

Star Wars scene gemaakt van papier

Wat is er leuker dan creatief bezig zijn met je hobby? Als het om Star Wars gaat, niets natuurlijk. Maar als er al zo veel mensen je voor zijn geweest, wat is er dan nog creatief? Nou dit bijvoorbeeld.


Star Wars Kirigami
Marc Hagan-Guirey gebruikte kirigami, een variant op origami, om zijn favoriete scenes uit Star Wars te maken. Bij kirigami mag buiten het vouwen ook in het papier geknipt worden. Nu lijkt dit makkelijk, maar dat is het niet. Het eindwerk moet namelijk uit één stuk papier bestaan. Niets mag aan elkaar worden gelijmd enz. Als je dit weet, en je kijkt naar de kunstwerken van Hagan-Guirey, dan besef je hoe bijzonder dit is.


Star Wars Kirigami
Hagan-Guirey wil zijn werk graag tentoonstellen. Daarom zamelt hij nu geld in. Meer informatie daarover kun je vinden op zijn website. Inmiddels heeft hij zijn minimum bedrag al bereikt) Het werk mag echter niet worden verkocht. Disney geeft hier namelijk geen toestemming voor.


Star Wars Kirigami
Je kan Paper Dandy ook volgen op Facebook en Instagram (@paperdandy). Rechts boven in kun je de video Cut Scene aanklikken. Paper Dandy geeft je dan een blik in zijn Star Wars kunstwerken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten